Vilmiinalle kultainen tonttumerkki palkkioksi huimasta kalenterimyynnistä

Vilmiina Mattila on Nakkilan Partiolaisten ensimmäinen kultaisen tonttumerkin haltija. Kultaisen tonttumerkin saa 100 myydystä kalenterista. 7-vuotias Vilmiina on aloittanut partion tänä syksynä, ja myi partiolaisten adventtikalentereita nyt ensimmäistä kertaa.20171211_215450

Aluksi Vilmiinan tavoitteena oli hopeinen tonttumerkki eli 50 myytyä kalenteria. ”Kun huomasin, että myynti alkoi sujua, tavoite nousi ensin 60:een, sitten 70:een ja lopulta alkoi tuntua siltä, että 100 kalenteria voisi tulla täyteen”, hän kertoo.

Vilmiina myi kalentereita pääasiassa ovelta ovelle. Kauppaa käytiin myös sukulaisten kanssa ja muuallakin kuin Nakkilassa. Vilmiina kertoo alkaneensa myydä kalentereita heti samana iltana, kun ne partiossa jaettiin. Kalenterien myynti oli Vilmiinan mukaan kivaa. ”Ei ollut vaikeata, mutta aluksi vähän jännitti.”

Mestarimyyjä sen tietää: ”Hyvä kalenterimyyjä on iloinen, reipas ja kohtelias.”

Tonttumerkkeilyä

Lippukunnan kalenterimyynnin mestareita on myös hopeisen tonttumerkin ansainnut Juho Pere. Hopeisen tonttumerkin saa 50 myydystä kalenterista. Juho on voittanut parhaan kalenterimyyjän palkinnon neljänä edellisenä vuonna, ja tänäkin vuonna myyntisaldo oli loistava.

Kultaisen ja hopeisen tonttumerkin lisäksi 10 myydystä kalenterista saa tonttumerkin. Niitä lippukuntaan tulikin iso pino. Tonttumerkit jaettiin lippukunnan joulujuhlassa maanantaina.20171211_215615

Mestarimyyjät Juho ja Vilmiina. Juho kuuluu Mc Ketut -seikkailijajoukkueeseen ja Vilmiina uusien sudenpentujen Ketut-laumaan.

Kalenterimyynnillä varoja toimintaan

Adventtikalenterien myynti on lippukunnan tärkein varainhankintakampanja. Tänä vuonna kalentereita myytiin yhteensä ennätykselliset 781 kalenteria. Tuotto käytetään lippukunnan toimintaan, tapahtumien järjestämiseen ja partiomajan ylläpitoon.

Partiotytöt toivat kalenteriperinteen Suomeen Ruotsista vuonna 1947 ja partiolaisten adventtikalenteri onkin ollut osa suomalaisten joulun odotusta jo peräti 70 vuoden ajan. Adventtikalentereita myydään ympäri Suomea, ja myyntituotto menee kokonaisuudessaan partiotoimintaan.

Lämmin kiitos kaikille toimintaamme tukeneille kalenterin ostajille!

Kalenterikiitos

Leave a Reply